Distileriile Bran - Story - ep. 1

01 . Țara Pălincii… România bea pălincă la 1570!

Așa o spun izvoarele și prunii ce îmbracă dealurile sătmărene. Acolo, în Țara Oașului-Răsare, se coc cele mai bune prune și tot acolo s-a degustat prima horincă. De atunci, pălinca-i dură, tare și aromată și nu-i părinte, moș sau strămoș să nu-și fi cântat bucuria sau necazul la un deț. Cât despre Familia Bran, au dus tradiția mai departe…
Distileriile Bran - Story - ep. 2

02 . Primele cazane… Bunicul Bran distilează tradiție!

Distilăm de când ne știm și știm sigur că rețeta și obiceiu’ ni-s de la Bunicul. El a cultivat și livezile, și tradiția. El singur, cu două cazane de cupru și atât. Vechi de sute de ani, gustul pălincii reușea să fie autentic si în 1969, atunci când Gheorghe Bran distila natural alcoolul la foc direct și împărțea, cu bucurie, terapie în sat și prin împrejurimi. Se întâmpla în Roșiori, cu răbdare și pasiune, ca și-acum.
Distileriile Bran - Story - ep. 3

03 . Prima siglă Alcorom… (Ioan) Bran devine brand!

De la cazanul traditional la fabrica de pălincă n-a mai fost decât un pas. Și-un fiu, la fel de pasionat ca Bunicul, care, după căderea comunismului, bate-n cuie sigla Alcorom și deschide porțile unui brand cu… tărie. În 1993, Bran devine marcă înregistrată OSIM și, odată cu el, Ioan Bran înregistrează începutul pălincii care se bea altfel…
Distileriile Bran - Story - ep. 4

04 . SAMARO, un tribut… Daniel Bran reinventează!

SAtu MAre, ROmânia, acolo unde nucile verzi se culeg prin iunie și se lasă vreo 3 luni în alcool, la macerat. O zestre pe care a treia generație de Bran a știut să o combine sănătos cu miere și armonios cu extracte din plante, cât să curgă prin alambic cel mai rebel spirit al Distileriilor. Un digestiv cu prestanță, suficient de curajos să deschidă seara sub formă de Ice Shot și puternic să o întrețină ca bază pentru Long Drinks. Lichiorul – tribut, care-și păstrează originile și devine original prin prezență: unicat, de fiecare dată, la fel și experiența.
Distileriile Bran - Story - ep. 5

05 . Distincțiile aduc distincții… Bran, Marcă de AUR!

Trebuie să știi că odată ce ai cuprins o sticlă Bran, ai pus mâna pe un Produs Tradițional Românesc, atestat și prezent la târgurile sau expozițiile mondiale din Mexic, Germania, Coreea de Sud sau Polonia. Pălinca de prune poartă la gât Medalia de Aur pentru gustul inconfundabil de prună, iar rachiul pe cea de Argint. Printre ele, stau așezate și alte diplome cu distincția Marca de Aur, pentru că așa-i stă în fire licorii noastre – nu trece neobservată.
Distileriile Bran - Story - ep. 6

06 . La un Long Drink cu Bran... Pălinca se bea cu ginger și fructul pasiunii!

Mixurile bune ies din oameni cu pasiuni comune și idei cu multe grade, filtrate la rece. Cam așa a ajuns pălinca de mere să facă blend in cu mango, pălinca de caise cu soc, socul cu vișinata și-afinata cu prosecco – că tot e în tendințe. Practic, i-am dat timp pălincii să-și găsească shaker-ul potrivit și bine-am făcut. Astăzi, suntem in the middle of the people, pentru că Bran e fin, se bea ușor, tradițional, nostalgic, rafinat, exotic. Te face să simți și să te simți bine.
Distileriile Bran - Story - ep. 7

07 . Plimbăm pălinca și pălincii îi place… Bran prezent la festival!

Cazanele de cupru – rădăcinile noastre și motivul pentru care Bran conduce un bar mobil, arămiu ca-n vremuri. Pălinca a înțeles că tradiția ei se poartă și că-i super chic să își parcheze van-ul pe la festival. Aromați la vorbă și exploratori la port, am ținut drapelul sus la Neversea, din shoturi de rachiu. Am distilat senzații tari și ne-am dansat spiritul liber pe ritmurile Afterhills. Iar atunci când am crezut că am turnat destul, 2000 de fani Untold au spus: "încă un Long, te rog!"
Distileriile Bran - Story - ep. 8

08 . Inima Transilvaniei răsună dincolo de granițe… Bran prin Europa și peste ocean!

Pălinca din ținuturile nordice ale Transilvaniei nu cunoaște granițe și se oprește acolo unde simte că face bine și alină. Ne plimbă în croazieră cei curioși de experiență și suficient de curajoși pentru gust. Cei ce știu că un digestiv din nuci verzi e mai curat decât orice alt medicament, preferă Bran în paharele de whiskey. Ce ne rodește plaiul ajunge până în SUA, Canada și Noua Zeelandă, cu timbru de returnare empty bottle, full experience!
Distileriile Bran - Story - ep. 9

09 . Livezile de ieri, și azi… Trei generații, același spirit!

Ce curgea cândva în țoiuri, se toarnă și azi în shoturi. Fructele-s culese ca și atunci, manual, de pe dealurile sătmărene și de sub poalele muntelui. Tot așa, le așezăm cu grijă în coșuri mari și le spălăm în apă de izvor, ca să păstrăm noblețea din aromă. Macerarea – în pivnițele răcoroase, iar fermentarea în căzi mari de lemn, protejate și supravegheate. Arta distilării e același meșteșug dintotdeauna, lăsat moștenire: la cazan de cupru, cu foc direct - 7 vorbe ca și-n basme! Și uite așa, să ne tot curgă gusturi blânde și catifelate de pălinci, arome discrete în vișinate și afinate. Să ne descopere însetații de aventură, spiritul să se perpetueze. Hai noroc și noroc nouă că nu dă dureri de cap!